Uw Winkelmandje

Suikerallocatie optimaliseren

Suikerallocatie optimaliseren. Wat houd dit in en waarom is dit zo belangrijk voor uw gewas? Lees er meer over in dit kennis artikel.

Om bij het begin te beginnen weten we allemaal dat een plant suikers aanmaakt als product van de fotosynthese. Deze assimilaten kan de plant vervolgens gebruiken in de groei, vruchtvorming maar ook als ruilmiddel voor andere elementen door middel van symbiose met andere organismes. Dit betekend dus dat wanneer de plant optimaal assimileert, (fotosynthese uitvoert) er een hoop suikers aangemaakt worden. Dit zou dus betekenen dat de plant in staat is optimaal te groeien. Echter overzien we bij deze aanname een cruciaal element. Het transport van deze assimilaten in de plant.

Wanneer dit transport niet snel genoeg verloopt blijven er grote hoeveelheden van deze assimilaten achter op de plek waar fotosynthese heeft plaatsgevonden. In het blad. Dit betekend dus dat de plant niet de bouwstoffen krijgt waar deze nodig zijn en daar bovenop trekt een hoge concentratie aan assimilaten die in het blad achterblijven, een hoop ongewenste insecten en andere pathogenen aan.

Om dit transport te optimaliseren, dient er gekeken te worden naar een aantal variabelen. Zo is voldoende water het meest voor de hand liggend, maar ook temperatuurverschillen in uw gewas kunnen een stokje steken voor optimaal transport van assimilaten.

Maar er is nog iets belangrijks waar rekening gehouden dient te worden. Dat heeft te maken met de hormonen die de plant aanmaakt. Een plant heeft namelijk, net als wij mensen, ook hormonen die er voor zorgen dat bepaalde processen in de plant gebeuren. Zo worden er in de plant ook hormonen aangemaakt om te sturen op de herverdeling van assimilaten. Om de aanmaak van deze hormonen te bevorderen is ons product “Natural Growth” uitermate geschikt.  Dit product heeft naast een aantal andere voordelen ook een positieve invloed op de hormoonhuishouding van uw gewas.

Wilt  u meer weten over onze producten of heeft u een vraag over bovenstaande? Neem dan nu contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Vena Vitae Benelux B.V.

Kennis Centrum

Favorieten
Producten
nl_NLNederlands